Importar una base de dades de mes de 50 megues
by rgalindo
Un dels principals problemes als quals ens enfrontem en fer una migració de qualsevol tipus d’un servidor a un altre és que tinguem una base de dades de mes de 50 megues i ho vulguem fer únicament utilitzant PhpMyAdmin.
Aquest gestor té el problema inherent al que solament pot importar bases de dades mes petites de 50 megues, asi que… Que fer amb una base de dades de mes de 50 megues? tenim diverses opcions, però la més efectiva i sobretot, simple , és utilitzant un petit script que ens farà la vida molt més fàcil, BigDump.
BigDump és un script originalment creat per ozerov.de i que en Bcnblogteam hem traduït i comentat en castellà per facilitar, àdhuc mes, l’ús d’est.
El primer que haurem de fer és descarregar-nos l’arxiu de BigDump fent clic aquí
Una vegada descarregat, anem a editar-ho per importar una base de dades de mes de 50 megues!
En la primera part configurarem tot el referent al servidor de destinació.
// Configuracion de la base de dades de destinació $db_server = 'servidorBD'; //Nom del servidor de destinació, normalment localhost $db_name = 'nombreBD'; //Nom de la base de dades de destinació $db_username = 'usuarioDB'; //Nom d'usuari de la base de dades de destinació $db_password = 'contrasenaBD'; //Contrasenya de la base de dades de destinació
La segona part és per a “uns altres”, on la part que més ens interessa és la primera. “$filename” serà l’arxiu que conté la base de dades/CSV/….
// Altres opcions (opcional) $filename = 'fcunited.sql'; // Arxiu que conté la base de dades $ajax = true; $linespersession = 3000000; // Lineas a executar per sessió (es recomana no tocar)) $delaypersession = 0; // Temps de descans entre sessions // Funciona si JS està activat. Serveix per baixar la càrrega de treball
Opcions CSV, d’estar important sol dades, aquí hem de configurar les particularitats del nostre arxiu.
// Opcions de importacion de CSVs (si estàs important CSV) $csv_insert_table = ''; // Taula de destinació $csv_preempty_table = false; // true: Esborra totes les entrades que hi hagi en $csv_insert_table $csv_delimiter = ','; // Simbolo que delimita les columnes $csv_add_quotes = true; // Activar comentaris en CSV $csv_add_slashes = true; // Si té barres abans de ' o "
I per ultimo, els comentaris, amb això definirem com hem comentat en l’arxiu que anem a importar. De necessitar-ho, es poden agregar mes seguint l’exemple de la cinquena linea.
// Activant els comentaris: Les lineas que comencin amb aquests caràcters seran ignorades. $comment[]='#'; // Lineas ignorades per omissió $comment[]='-- '; $comment[]='DELIMITER'; // Ignorar DELIMITER ja que no és una sentència SQL $comment[]='CREATE DATABASE'; // Descomentar això para no fer la creacion de la base de dades $comment[]='/!'; // Agregar qualsevol altre comentari
Guardem, i ja estem llests per a la segona part…
A importar!
Després d’exportar una base de dades, tindrem un arxiu amb extensió .sql. És possible que ho hàgim descarregat comprimit (.zip, .gzip , etc), llavors haurem de descomprimir-ho i quedar-nos amb el .sql.
Pujarem els arxius al servidor (arxiu SQL i bigdump.php), un al costat de l’altre en el mateix directori.
Entrem pel navegador a la ruta on hàgim pujat l’arxiu i veurem el següent:
Farem clic a “Iniciar la importació”, i…
JA AQUESTA! ja tenim importada la base de dades de més de 50 megues.
Espero que els hagi estat útil i qualsevol dubte utilitzin la secció de comentaris.
Recommended Posts
Com importar productes de PrestaShop a WooCommerce
16 de August de 2018
Com comprovar el nivell de SPAM dels teus emails?
24 de April de 2018
Programar tasques cron en Linux des de Plesk
11 de November de 2017